Tal van activiteiten op Koningsdag in Panningen

wo 17 apr, 18:51 Algemeen
Afbeelding

Stichting KAcK organiseert op zaterdag 27 april weer de Koningsdagactiviteiten in Panningen. Tussen 12.00 en 16.00 uur vindt in het centrum een breed scala aan activiteiten plaats.

Op het programma staat onder meer een kleedjesmarkt met meer dan 25 deelnemers. Deelname hieraan is gratis, opgeven kan tot en met woensdag 24 april via stichtingkack@gmail.com

Verder is er een creatieve hoek en zijn er demonstraties van hockeyclub Peel en Maas en judoclub Helden.

Om 13.00 en 15.00 uur zijn er optreden van Pareja.

De kleintjes kunnen schatgraven met als beloning een ijsje.

De brandweer is weer present, evenals de Pitparel.

Stichting Carnivora showt haar dierenpresentatie.

KinderVakantieWerk Panningen is van de partij, er zijn oudhollandse spelen en er is er een popcornkraam met gratis ranja.

Als klap op de vuurpijl is er van 14.00 tot 15.00 uur ‘Aires de tovenaarsleerling’, een grote toneelvoorstelling voor kinderen. Aires houdt van alles dat met toveren te maken heeft. Daarom heeft hij een grote verzameling toverspullen. Hij heeft toverstokken, een tovercape en toverboeken. Als hij door zijn verzameling gaat, vindt hij een vreemd potje. Als hij het opent, wordt tot zijn grote schrik de brandnetelheks wakker. Die wil alle mooie bloemen, plantjes en bomen op de wereld veranderen in brandnetels. Aires en de kinderen gaan de brandnetelheks proberen tegen te houden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig krijgt Aires hulp uit onverwachte hoek. Alles wordt op alles gezet om de planten en bomen te beschermen tegen de brandnetelheks. Zal het Aires samen met de kinderen lukken de Brandnetelheks tegen te houden? Gedurende deze voorstelling is iedereen getuige van de meest wonderlijke dingen: vliegende tafels, pannen die tot leven komen, toverboeken die spontaan in brand vliegen en bloemen die verschijnen uit het niets.