Peter Gillis stopt met runnen Oostappen Groep: nieuwe exploitant voor De Berckt in Baarlo

do 11 apr, 12:25 Algemeen
Afbeelding

Peter Gillis stapt op als directeur van de Nederlandse Oostappen Vakantieparken en geeft de leiding over aan een andere beheerder. Gillis was onder andere eigenaar van De Berckt in Baarlo. Hij geeft aan zich voortaan te concentreren op de exploitatie van de drie Belgische parken. De Belgische vestigingen zullen onder een nieuwe naam opereren.

De Oostappen Groep, waarvan Gillis de eigenaar is, telt acht parken in Nederland, waaronder drie in Limburg, onder andere De Berckt in Baarlo. Het bedrijf heeft de laatste maanden te kampen gehad met diverse uitdagingen, zoals het verlies van horecavergunningen op De Berckt in Baarlo.

Naast deze kwesties loopt er ook een onderzoek naar mogelijke fraude bij de vakantieparken van Gillis. Volgens het Openbaar Ministerie zouden huisjes zijn verhuurd zonder correcte registratie in de administratie, waarbij huurders contant betaalden, vaak aan Gillis zelf. Hierdoor zou een aanzienlijke omzet buiten de boeken zijn gebleven. Bovendien wordt Gillis ervan beschuldigd documenten te hebben vernietigd en ontbreekt er loonadministratie van buitenlandse werknemers.