Opening aspergeseizoen in Gasthoês

do 28 mrt, 19:21 Algemeen
Afbeelding

De Limburgse aspergesector kwam op zondag 24 maart samen in ’t Gasthoês in Horst voor de feestelijke opening van het aspergeseizoen. Tot de aanwezigen behoorde Tweede Kamerlid Caroline van der Plas. Burgemeester Delissen van Peel en Maas ontving het Gouden Aspergemes.

Behalve door de leden van het Aspergegilde Limburg en zijn samenwerkingspartners, werd het event ook bijgewoond door Tweede Kamerlid Caroline van der Plas, leden van provinciale staten en burgemeesters en wethouders van Limburgse gemeenten. Het programma stond onder leiding van Kirsten Paulus, die aftrapte met een korte quiz om de aspergekennis van de aanwezigen te testen.

Aspergegilde Limburg begon de bijeenkomst met het openingswoord door voorzitter Jan Linssen en een toelichting op de doelstellingen en activiteiten door bestuurslid Peter Peeters. Ted Herraets vertelde namens cultureel centrum ’t Gasthoês over de eeuwenoude geschiedenis van het gebouw en de rol die het sinds enkele jaren vervult voor de Horster gemeenschap. Vervolgens was het podium aan Dirk Jeurissen, die toelichtte hoe de documentaire Gedraag Ow tot stand is gekomen.

Om stichting Gedraag Ow te ondersteunen in haar acties tegen zinloos geweld, kreeg Jeurissen een cheque ter waarde van vijfhonderd euro overhandigd door Paul Janssen, bestuurslid van het Aspergegilde.
Daarna betrad burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas de bühne. Zij was sinds haar aanstelling in 2010 nauw betrokken bij Aspergegilde Limburg, voorheen AspergeGilde Peel en Maas. Als blijk voor haar jarenlange betrokkenheid en inzet voor de regionale aspergesector ontving Delissen het Gouden Aspergemes uit handen van voorzitter Jan Linssen. Zowel burgemeester Delissen alsook Caroline van der Plas kreeg een aspergepakket uitgereikt. De bijeenkomst werd op ludieke en ‘onbetrouwbare’ manier samengevat en afgesloten door puppeteer Armand Schreurs.