Natuurpark De Kemp presenteert ontwerp voor natuur- en speelpark

ma 11 mrt, 13:38 Algemeen
Afbeelding

De initiatiefnemers van Natuurpark De Kemp onthullen zondag 17 maart het ontwerp voor een groot natuur- en speelpark, pal tegenover de kerk in Egchel. Dat gebeurt tijdens een groot opgezette informatie-ochtend in gemeenschapshuis ’t Erf. De bijeenkomst is ook bedoeld om tips en suggesties op te halen bij de inwoners van Egchel en om inwoners enthousiast te maken om mee te doen.

Het geplande natuurpark moet zo’n 3 hectare groot worden. Op het terrein komt onder meer een voedselbos, natuurlijke speelmogelijkheden, een klein podium en waternatuur. De schets is gemaakt door landschapsarchitecten van adviesbureau Arcadis, dat de stichting een warm hart toedraagt. Arcadis heeft ook art impressions gemaakt om een zo realistisch mogelijk beeld te geven van het geplande park.

De initiatiefnemers hebben vorig jaar een stichting opgericht, en de eerste ideeën zijn goed ontvangen. Zo gaven de gemeente en de Rabobank alvast aanmoedigingssubsidie. De stichting gaat na de informatie-ochtend (aanvang 10.15 uur) snel aan de slag met verdere fondsenwerving en het versterken van de eigen organisatie met enthousiaste nieuwe vrijwilligers.