Eenzaamheid onder jongeren thema van Kinderraad

do 22 feb, 15:16 Algemeen
Afbeelding

De kinderraad gaat zich dit keer bezighouden met het thema eenzaamheid onder jongeren. Tijdens de vergadering van 21 maart presenteren twee leerlingen van de deelnemende scholen hun ideeën rondom dit thema.

‘Welke oplossingen of ideeën kunnen jullie bedenken om eenzame jongeren te helpen?’ Deze vraag stelde kinderburgemeester Stan Gubbels in de video die de kinderraad maandag 19 februari bekendmaakte. Hij kaartte daarbij ook aan dat eenzaamheid bij sommige kinderen niet zichtbaar is. “De opdracht aan jullie is om hier samen goed over na te denken, zodat hij of zij zich niet meer alleen voelt”, aldus de kinderburgemeester.

Het thema wordt bepaald door de werkgroep/buddygroep vanuit de gemeente. “Uiteraard worden er wel steeds signalen opgepikt. Onderwerpen waar de kinderen het vaak over hebben of die terugkomen in bijeenkomsten”, laat Karin Jacobs van de werkgroep weten.

Op 21 maart worden ook de 28 kinderraadsleden geïnstalleerd. Die 28 raadsleden komen van de veertien deelnemende scholen.