Verkeersproef centrum Panningen

za 17 feb, 08:55 Algemeen
Afbeelding

Van maandag 19 februari tot en met vrijdag 29 maart wordt een verkeersproef gehouden in het centrum van Panningen. De kruising Raadhuisstraat en Julianastraat wordt in deze periode afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer kan niet vanuit de Julianastraat naar de Raadhuisstraat en het Raadhuisplein rijden en omgekeerd. Ook geldt tijdens de proef eenrichtingsverkeer op de Julianastraat en Beatrixstraat, richting Wietelweg. Op het Raadhuisplein worden enkele parkeervakken afgesloten.

Het gebied tussen het Raadhuisplein en de postkantoorlocatie, hoek Patersstraat en Raadhuisstraat wordt opnieuw ingericht.

Voordat dit gebeurt, worden er twee verkeersproeven uitgevoerd. Zo kan in beeld worden gebracht wat de effecten zijn, bijvoorbeeld of het hierdoor drukker wordt op andere plekken in de omgeving. Deze ervaringen neemt de gemeente Peel en Maas mee bij het opstellen van het plan voor dit gebied. Dit is de tweede verkeersproef.

Terugblik

Tijdens de eerste verkeersproef in oktober-november gold in een gedeelte van de Raadhuisstraat eenrichtingsverkeer. 

Ook toen waren enkele parkeervakken op het Raadhuisplein afgezet. De leerpunten uit deze proef zijn meegenomen naar de tweede verkeersproef. Zo wordt er nu meer aandacht besteed aan de communicatie en worden extra verkeersborden geplaatst die de omleidingsroute aangeven.