Alle seinen op groen voor Kuukven

vr 16 feb, 09:50 Algemeen
Ger Peeters
Afbeelding

In de nieuwe woonbuurt Kuukven in Baarlo is ruimte voor 117 nieuwe woningen. In een samenwerkingsovereenkomst is afgesproken dat Wonen Limburg Accent 46 van die woningen bouwt. Wonen Limburg Accent en gemeente Peel en Maas hebben dit, en andere afspraken over de samenwerking, in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

Van de 46 woningen die door Wonen Limburg worden gebouwd, zijn er 36 in de sociale huur, waarvan 23 levensloopbestendig. Daarnaast worden er 10 woningen in het betaalbare segment gerealiseerd, dat wil zeggen in de goedkope koop, tot 280.000 euro VON, en middenhuur.

Besluit bestemmingsplan

Op dinsdag 6 februari heeft de gemeenteraad een positief besluit genomen over het bestemmingsplan en de grondexploitatie. De voorbereidingen voor Kuukven komen daarmee in een volgende fase terecht. Zo komt de bouw van nieuwe woningen in Kuukven weer een stap dichterbij.

De komende periode staat in het teken van voorbereidingen in het gebied. Ook wordt voorbereid hoe de overige percelen, de woningen die niet door Wonen Limburg worden gebouwd, aan particulieren dan wel marktpartijen wordt aangeboden.