HALLO biedt meer ruimte aan verenigingen, cultuur en sport

2 nov 2023, 10:06 Algemeen
Afbeelding

Met de overgang van huis-aan-huisverspreiding naar een abonnementenmodel, begint HALLO Peel en Maas deze maand aan een nieuw hoofdstuk. Het brengt de nodige veranderingen met zich mee. Niet alleen wat betreft de uiterlijke kenmerken van het weekblad, maar ook qua inhoud gaan er veranderingen plaatsvinden.

HALLO blijft al het nieuws uit gemeente Peel en Maas brengen, zoals nu ook gebeurt. Op dat vlak zal er dan ook niets veranderen aan de inhoud. “Naast de redactionele bijdrages, het laatste nieuws en achtergrondverhalen, willen we extra ruimte bieden aan bijvoorbeeld verenigingen, cultuur en sport. Dat is volledig kosteloos”, legt directeur Eric van Kempen uit. “De verhouding tussen advertenties en tekst gaat dus veranderen. Het tekstuele aandeel wordt groter, waarbij het lokale nieuws centraal blijft staan.” Verenigingen, stichtingen en andere non-profitorganisaties kunnen hun persberichten en verslagen vrijblijvend insturen naar redactie@hallopeelenmaas.nl

Nieuwe layout

De afgelopen periode stond voor HALLO in het teken van het herdefiniëren en verbeteren van het medium. Dat heeft er ook toe geleid dat, gelijktijdig met de overgang naar abonnementsvorm, de HALLO in een nieuw jasje wordt gestoken. “Over enkele weken presenteren we onze nieuwe lay-out”, vertelt de directeur. “De nieuwe look is modern en zorgt voor een betere leeservaring. Zowel op papier als online zorgen we er bovendien voor dat de lezer makkelijk kan navigeren en snel toegang heeft tot de verhalen die hem of haar het meest interesseert.”

Abonnees

Veel inwoners van deze gemeente besloten al een abonnement af te sluiten. “Dat heeft ons absoluut positief verrast”, zegt Van Kempen. “We lopen voor op de prognoses en iedere dag verwelkomen we nieuwe abonnees.” Die krijgen een bezorggarantie van 100 procent, zo werd eerder al gecommuniceerd. Hoe de lay-out van de vernieuwde HALLO er uit komt te zien, blijft nog eventjes een verrassing. “Beetje bij beetje gaan we de uitstraling veranderen.”

November nog gratis

Door de overweldigende hoeveelheid abonnees, is er sprake van enige verwerkingstijd. “Bij het afsluiten van een abonnement heb je maximaal 14 dagen later de HALLO in de brievenbus. Wanneer een nieuwe abonnee zich via het online aanmeldformulier meldt, is die doorlooptijd korter”, legt hij uit. In de maand november is HALLO nog gratis verkrijgbaar bij tal van afhaalpunten. Vanaf december wordt deze enkel nog bezorgd bij abonnees.

Abonnement

Een abonnement afsluiten kan via https://www.hallopeelenmaas.nl/abonnement of door te bellen naar 077 - 208 32 00.