Kessel loopt 2.000 euro bij elkaar voor 8-jarige dorpsgenoot met epilepsie

5 okt 2023, 10:26 Algemeen
Afbeelding

Zo’n 140 personen verzamelden zich zondag 1 oktober in Kessel, om daar mee te lopen aan een wandeltocht waarmee geld werd opgehaald voor onderzoek naar epilepsie. De wandeling, georganiseerd door familie Van den Beucken, leverde zo’n 2.000 euro op.

De 8-jarige Guus van den Beucken uit Kessel heeft Rolandische epilepsie. Zijn oudere broers Bram en Tren (11) steunen hem waar ze maar kunnen. Het laatste wapenfeit van die onvoorwaardelijke broederliefde was zondag 1 oktober zichtbaar, toen op hun initiatief een wandeltocht door Kessel werd georganiseerd. “Wat een saamhorigheid”, blikt moeder Wendy voldaan terug op de tocht. “Het heeft onze jongens een heel fijn gevoel gegeven dat je niets alleen hoeft te doen.” Liefst 140 personen liepen de tocht met de jongens mee. Daaronder bevonden zich veel kinderen, die Guus en zijn broers kennen van de basisschool.

Onderzoek

“We hopen dat het opgehaalde geld gebruikt wordt voor meer onderzoek naar epilepsie”, legt Wendy uit. “De teller staat nu op 1.943 euro, maar er kan nog gedoneerd worden tot en met zaterdag 7 oktober 13.00 uur”, vult ze aan. Doneren kan op de actiepagina van de familie. Deze is te vinden op tinyurl.com/49h4vs9r

Het geeft ons allemaal een ontzettend fijn gevoel

Het totaalbedrag dat met de landelijke Epilepsieloop - daarbij binden tal van mensen zaterdag 7 oktober de wandelschoenen onder om geld op te halen, staat inmiddels op bijna 125.000 euro. Daarmee komt het streefbedrag van twee ton binnen handbereik. “We willen iedereen van harte bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Het geeft ons allemaal een ontzettend fijn gevoel”, besluit Wendy.

Afbeelding