Op de camping: Theo en Marlies uit Maasbree

24 aug. 2023, 07:36 Algemeen
Afbeelding

De zomer is in volle gang en dat betekent dat vakantiegangers vanuit alle hoeken van het land neerstrijken op de camping. Zo ook op Camping Beringerzand in Beringe. Gezinnen genieten van de rustieke natuur, leuke activiteiten en elkaar op deze gezellige plek. In de rubriek ‘Op de camping’ vertellen verschillende gezinnen over hoe ze hun vakantie hier doorbrengen en wat hen naar de Limburgse camping brengt.

Dat je niet altijd ver hoeft te gaan om op vakantie te gaan, bewijzen al deze Nederlandse campingbezoekers. Alleen Theo en Marlies hebben het ‘om de hoek op vakantie gaan’ wel erg letterlijk genomen. “Wij hebben een nieuwe caravan gekocht en deze wilden we in de buurt graag uitproberen, dus een dorpje verderop is dan helemaal prima”, legt Theo hun keuze uit.

Het stel uit Maasbree gaat al jaren op vakantie naar de camping, maar normaliter niet zó dicht bij huis. “Eigenlijk gaan we ieder jaar naar Camping ’t Hemelke in Zuid-Limburg, maar voor de test van onze nieuwe caravan wilden we graag wat dichter bij huis”, vertelt Theo. En die test is tot nu toe goed geslaagd. “De caravan bevalt ons prima!”

Kleinkinderen

Eén van de voordelen als je dicht bij huis op vakantie gaat, is dat de kleinkinderen makkelijk op bezoek kunnen komen. “We hebben vier kleinkinderen en die komen hier graag op bezoek. Misschien is dit zelfs wel iets té makkelijk. De volgende keer gaan we weer wat verder weg”, grapt Marlies. Nee, Theo en Marlies zijn heel blij met de kleinkinderen die langskomen en ze zien ze genieten. “Ik moet zeggen dat het echt een perfecte camping is voor kinderen. Er is heel veel te doen”, vertelt Theo.

Vakantiegevoel

Theo en Marlies gaan dus eigenlijk elk jaar op vakantie in Nederland en hebben elke keer het vakantiegevoel te pakken. Zelfs in Beringe voelt het niet alsof ze in de buurt van huis zijn. “Als we onder de slagbomen door zijn, weet je eigenlijk niet meer waar je bent. Het had ook zo een camping in Luxemburg kunnen zijn”, vertelt Theo. De omgeving verkennen doen ze deze week dan ook niet zoveel. Ze kennen deze immers. Normaliter is het tweetal echter vaak op de fiets te vinden. “Wij vinden het heerlijk om de omgeving te verkennen op de fiets. Van de Veluwe tot Zuid-Nederland. Wij vermaken ons wel, zolang we maar kunnen fietsen.”