Teun Heldens wordt waarnemend wethouder in Nederweert

23 aug. 2023, 12:25 Algemeen
Ruud Holthuis
Afbeelding

Teun Heldens (VVD) verlaat de gemeenteraad van Peel en Maas. Op dinsdag 19 september wordt de huidige VVD-fractievoorzitter voorgedragen als waarnemend wethouder in gemeente Nederweert. Hij vervangt wethouder Jorik Franssen, die eind juni om gezondheidsredenen genoodzaakt was zijn taken neer te leggen. 

De heer Hans van Lierop, fractievoorzitter van de Nederweerter VVD, geeft aan dat zijn fractie constructieve gesprekken heeft gevoerd met Teun. “Wij zijn verheugd dat de heer Heldens bereid is om ons in deze periode uit te helpen”, aldus Van Lierop. In september dit jaar is het exact 12,5 jaar geleden dat Teun actief werd voor de VVD in Peel en Maas als burger commissielid en 9,5 jaar geleden werd hij gemeenteraadslid. Aan de actieve politiek in Peel en Maas komt een eind wanneer de raad van gemeente Nederweert op 19 september positief besluit over zijn voordracht. Heldens: “Hoewel de aanleiding minder is, voel ik me vereerd dat ik gevraagd ben voor deze functie. Ik was overdonderd door de vraag en heb er goed over na moeten denken. Toch zeg je tegen dit soort telefoontjes om hulp geen ‘nee’. Met veel enthousiasme zal ik deze functie gaan vervullen om straks het stokje weer over te kunnen dragen aan de heer Franssen.” 

Deze voordracht betekent dat er een wisseling plaats gaat vinden in de VVD-fractie van Peel en Maas. “Ook hierover zijn al goede gesprekken gevoerd. We verwelkomen Karin Jacobs (Panningen) graag terug in onze fractie. Suzan Hermans blijft vicefractievoorzitter en Paul Sanders zal het fractievoorzitterschap op zich gaan nemen”, aldus de partij.