Sponsorloop BS De Groenling in Panningen voor klimpiramide

31 mei 2023, 13:35 Algemeen
Afbeelding

Sponsorloop BS De Groenling in Panningen voor klimpiramide

De leerlingen van basisschool De Groenling in Panningen hebben zich dinsdag 30 mei in het zweet gewerkt voor nieuwe speel- en klimgelegenheden op hun schoolplein. De kinderen van groep 1 tot en met 8 liepen rondjes om hun eigen school en werden aangemoedigd door tientallen enthousiaste toeschouwers. “Met het geld dat we inzamelen via de sponsorloop willen we de klimpiramide opknappen en naar ons schoolplein verhuizen”, aldus Stefan Mennen, gymdocent en initiator van het initiatief.

“De hele school deed mee. Van groep 1 tot en met groep 8: iedereen droeg zijn of haar steentje bij”, vertelt Stefan enthousiast. “De twee laagste groepen renden een klein rondje en haalden een vast bedrag binnen. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 renden een groter rondje om de school. Ze hebben sponsors gezocht en haalden een vast bedrag per rondje op.” De hogere groepen deden dus flink hun best om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een upgrade van hun schoolplein.

Speel- en klimtoestellen

Vanwege de beperkte omvang van het schoolplein spelen de leerlingen van De Groenling vaak op het speelveld van het Ringovenpark. Helaas geeft de klimgelegenheid in dit park te weinig uitdaging aan de leerlingen. Echter zal het park binnenkort gerenoveerd worden en daar wil De Groenling gebruik van maken. “Ergens achter in het Ringovenpark, waar de leerlingen niet komen, staat een klimpiramide die op die plek nauwelijks gebruikt wordt. Met het geld dat we inzamelen via de sponsorloop willen we deze klimpiramide opknappen en naar ons schoolplein verhuizen”, legt Stefan het hoofddoel van de loop uit. Maar mocht er dan nog budget over zijn, gaat dat ook naar het schoolplein. “In dat geval gaan we nog meer speel- en klimtoestellen plaatsen.”

Enthousiasme

Dat de leerlingen de klimpiramide ook graag naar hun schoolplein zien komen was vanaf de fanatieke start meteen duidelijk. “De afgelopen jaren hebben we vaker een sponsorloop georganiseerd voor goede doelen. Dat is voor veel leerlingen natuurlijk een beetje abstract, maar nu rennen ze voor hun eigen schoolplein. Daarmee is het enthousiasme onder de leerlingen des te hoger”, vertelt Stefan. Maar niet alleen de leerlingen, ook het ruim aanwezige publiek zorgde voor een motiverende sfeer. “Het is mooi om te zien dat het initiatief zo breed gedragen wordt.” De verwachting is dan ook dat er een leuk bedrag zal worden opgehaald. “De leerlingen doen in ieder geval geweldig hun best en alle kleine beetjes helpen”, sluit Stefan af.

Tekst en beeld: Casper Keijsers

Afbeelding