Hondenspeelveld of woningen op oude skatebaanlocatie in Panningen

25 mei 2023, 12:01 Algemeen
Afbeelding

De ontwikkelingen binnen het Pius Park in Panningen worden door de politiek positief ontvangen. Ook de skatebaan, die wordt verplaatst van de Willem van Hornestraat naar het park en daar een uitbreiding krijgt, viel in de smaak. Wel riep het de vraag op wat er met de oude locatie van de skatebaan gaat gebeuren.

Een mooi plan, zo noemen de politieke partijen van Peel en Maas de ontwikkelingen op het Pius Park. Een investering van 4,3 miljoen voor de afronding van de tweede fase is nodig, maar volgens Teun Heldens van de VVD kosten mooie plannen nu eenmaal geld. “Buitensport is veruit de goedkoopste sport, je schrikt van de kosten van een sporthal. Je moet wel kijken dat andere kernen naar rato buitensportvoorzieningen verdienen, maar ik ga ervan uit dat er voldoende geld voor buitensport overblijft voor dorpen die verder van het Pius Park afliggen.”

Wat gebeurt er met de oude locatie van de skatebaan, wilde de VVD graag weten. De invulling van de Willem van Hornestraat ziet er volgens wethouder Erik Nijssen in eerst instantie sober uit. “Omwonenden hebben aangegeven behoefte te hebben aan een hondenspeelweide. Als het Pius Park fase 3 ingaat, bekijken we ook de mogelijkheden van de speelweide aan de Willem van Hornestraat.”

Lokaal Peel en Maas opperde het idee om op die locatie woningen toe te voegen. De VVD greep daarop de kans om de flexwoningen nogmaals aan te kaarten. Wethouder Nijssen gaf aan deze ideeën mee te nemen in de verdere uitwerking.