Comeback van Noize op podium van EGOpop

18 mei 2023, 12:10 Algemeen
Afbeelding

De band Noize uit Peel en Maas is na een lange periode van afwezigheid weer live te zien. Guusje Reijnen, Bart Kersten, Rob van Soest, Lennart Elbers en Tim Verber hebben zich na vijftien jaar herenigd en staan zaterdag 19 mei op het podium van EGOpop.

Na vijftien jaar vonden de bandleden het weer tijd voor een reünie. In 2008 was het namelijk de laatste keer dat de formatie een optreden gaf, legt gitarist Rob van Soest uit. Het was uiteindelijk de coronaperiode die de bandleden weer bij elkaar bracht. “Omdat ik naast gitarist voor Noize ook dj was, had ik het te druk om beide te combineren. Ik maakte in 2008 de keuze om alleen door te gaan als dj, omdat dit echt mijn passie was. De band bestond uit kameraden, waardoor het bestaan van Noize ophield nadat ik ermee stopte”, licht Rob toe.

Corona

Met alle bandleden onderhield Rob contact, maar samen met Bart ontstond het idee om na jaren een reünie met de band te organiseren. In coronatijd wandelde de twee mannen veel samen en werd het idee opgegooid om als band weer samen te komen. “Omdat alles in coronatijd gesloten was, heb ik geen enkele plaat kunnen draaien en begon muziek maken weer te jeuken. Iedereen had het rustig in die tijd, dus we hadden Lennart al snel om. Ik kocht een nieuwe gitaar en het balletje begon te rollen. We maakten een Facebookpagina aan en we werden benaderd door de eigenaar van Apollo voor een optreden, waar ook ons eerste optreden plaatsvond. Door het faillissement van de discotheek is dat optreden niet doorgegaan. We werden daarna gevraagd door de medeorganisator van EGOpop.”

Laten we het eens proberen en ons ding doen

Tijdens een barbecue met z’n vijven kwam het hoge woord eruit. “Laten we weer muziek gaan maken”. Het is volgens Bart niet hun intentie om opnieuw te beginnen. “We hebben in het begin zelfs getwijfeld toen we door EGOpop werden gevraagd. Uiteindelijk dachten we: ‘laten we het eens proberen en ons ding doen.’

Spanning

Noize is geboekt voor één uur en mag dertien nummers spelen. De band is vooral te herkennen aan de stevige rocknummers, zoals covers van onder andere Metallica, Guns ‘n Roses en Green Day. Volgens Rob zal het wennen zijn om na vijftien jaar weer als band op het podium te staan. “De repetities zijn in volle gang. De laatste loodjes wegen het zwaarst, omdat we het zaterdag zo goed mogelijk willen doen. Het is goed om druk te ervaren. Ik ben benieuwd hoe het is om weer samen op te treden. Ik verwacht een gezellige sfeer. In onze beginjaren waren we vooral bekend in regio Peel en Maas en Leudal, het zou leuk zijn als er mensen speciaal voor ons komen.”

In principe hebben we gezegd dat dit optreden eenmalig is, maar de deur staat op een kleine kier

Of er na de reünie nog een vervolgoptreden aan zit te komen, laat Rob nog in het ongewisse. “Het is de vraag of we verder gaan. In principe hebben we gezegd dat dit optreden eenmalig is, maar de deur staat op een kleine kier. Een handvol aan optredens per jaar is voor mij goed te combineren met mijn werk. Laten we eerst het optreden bij EGOpop afwachten.”

Tekst: Jeanine Hendriks