Renovatie d’n Binger in Meijel kostte minder dan begroot

9 apr 2023, 11:50 Algemeen
Afbeelding

De renovatie van Renovatie D’n Binger in Meijel kostte in totaal 384.120 euro. Dat was 9.580 euro minder dan begroot. De gemeente heeft de subsidie dus bijgesteld.

De raad besloot op 3 maart 2020 een investeringssubsidie van maximaal 393.700 euro beschikbaar te stellen voor een renovatie van gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel. Deze renovatie was nodig vanwege fysieke beperkingen in het gebouw en door een groei van het aantal gebruikers en activiteiten. Samen met de gebruikers is door de exploitatiestichting op basis van aangegeven behoeften een renovatieplan uitgewerkt. Doel van de renovatie was om het gebouw en al haar voorzieningen toekomstbestendig te maken.

De uitvoering van de renovatie werd als gevolg van de coronacrisis gefaseerd uitgevoerd over de jaren 2020, 2021 en 2022. Tijdens de renovatie is een nieuwe entree van het gebouw gerealiseerd, de bibliotheek verhuisd van de bovenverdieping naar een aangepaste ruimte op begane grond, een kleine aanbouw voor aanvullende bergruimte gemaakt en hebben enkele gedeeltes een upgrade gehad. Onder andere zijn de vloer van de grote zaal, de foyerruimte en de jeugdruimte onder handen genomen, is er schilderwerk in en buiten het gebouw verricht en zijn duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd.