Bewoner van pand dat mogelijk gesloopt gaat worden, is wel voor plannen

2 mrt 2023, 12:03 Algemeen
Afbeelding

Op Beatrixstraat 3 in Panningen woont Rick Hendricks, één van de bewoners die wél voor de sloop van zijn woning is. Volgens hem waren de plannen al bekend toen hij het huis kocht vijf jaar geleden. Hij vindt dat de buren, die tegen de sloop zijn van de woningen, uit emotie reageren in plaats van naar de feiten kijken. Een autoluw en groen Raadhuisplein is volgens hem een goede oplossing voor de toekomst.

Vijf jaar geleden kocht Rick Hendricks samen met zijn partner het huis op Beatrixstraat 3 in Panningen. Het was volgens hem algemeen bekend dat er plannen speelden die leiden tot de sloop van de woning. “We wisten dat de plannen eraan kwamen, maar we wilden de gok nemen. Omdat we allebei in het centrum werken, vonden we de locatie van het huis aantrekkelijk. Toen we het huis kochten, was de gemeente één van de geïnteresseerden. Onze instelling was: mocht het zo ver zijn, dan zijn we bereid om te praten.”

En zo staat Rick er nog steeds in. “Voor een goed bedrag is alles te koop. We zijn bereid om naar de gemeente te luisteren. We hebben een bedrag in ons hoofd en als de gemeente daaraan niet kan voldoen, dan willen we in ons huis blijven wonen. Mochten we er samen uitkomen, dan maken we ons geen zorgen over het vinden van een nieuw huis. Vijf jaar geleden was er ook een krapte op de woningmarkt en toen is het ons ook gelukt. We weten wel hoe het werkt.”

‘Nee-kamp’

Volgens Rick reageert het ‘nee-kamp’ momenteel uit emotie en denkt het te kortzichtig. “Er spelen te veel onderbuikgevoelens. Ik denk dat veel mensen de plannen niet goed hebben gelezen. Ook ben ik van mening dat de bewoners van het ‘nee-kamp’’  wel hadden kunnen weten dat de plannen speelden. Ze hebben hun huiswerk destijds niet goed gedaan en dat zorgt nu voor frustraties. Ik ben niet de enige die voor de plannen is. De eigenaar van Beatrixstraat 2 staat er hetzelfde in, net als de meeste mensen waarmee ik praat.” 

Rick, die zelf ondernemer is in het centrum, is van mening dat het centrum erop vooruitgaat en dat Panningen een boost krijgt als de gemeente de plannen doorvoert. “Er komen meer parkeerplaatsen terug en de overlast van auto’s valt weg. Daarnaast wordt de hittestress opgelost door beton te vervangen voor groen. Voor alle ondernemers in Panningen zijn de plannen beter. Het zorgt ervoor dat het drukker wordt in het centrum en de toeristen blijven komen. Veel toeristen zien Panningen écht als een voorbeeld van een bruisend centrum waar altijd veel georganiseerd wordt en veel te doen is. Na de komst van de Leerlooijerweg is de hoek van Tinus ineens een druk bezocht deel van het centrum en niet meer de dode hoek die het eerst was. De nieuwe plannen zijn een oplossing voor de toekomst.”