Van nertsenhouderij naar ‘luxehotel’ voor paarden en hun verzorgers en ruiters

8 feb. 2023, 15:03 Algemeen
Afbeelding

Achter het woonhuis van Esther Bakker-Laplooi aan de Langstraat in Meijel ligt momenteel een kale zandvlakte. Voorheen werden op die plek nertsen gefokt in stallen. Over een jaar is het de bedoeling dat op de locatie een ‘luxehotel’ voor ruiters en hun paarden herrijst. Op woensdag 1 februari heeft Esther Bakker-Laplooi de aftrap gegeven van de bouw.

Utopia Equestrian Estate: zo wordt de milieuvriendelijke paardensportaccommodatie genoemd. De focus van de locatie ligt op de complete verzorging en ontzorging van zowel ruiter als paard en is ontstaan uit passie voor paarden en de kunst van het paardrijden. De liefde voor dieren en de natuur is straks terug te vinden in elk detail van de stallen, de appartementen en paddocks tot het zand in de arena. De accommodatie gaat beschikken over een faciliteit geschikt voor 94 paarden, een binnen- en buitenarena, paddocks en een camera-observatie systeem voor extra veiligheid en gemoedsrust. De negen luxe appartementen, bedoeld voor ruiters, grooms en trainers, worden voorzien van schoonmaakservice en ontspanningsruimtes. Ook is er een hoefsmid, dierenarts, fysiotherapeut, quarantaineruimte en ‘in-house’ revalidatiecentrum, een loopband, Vita-vloer en paardenspa aanwezig.

Esther en haar partner Wiro fokken al jaren paarden, ook in het buitenland waar ze jarenlang woonden. Het doel is om in Meijel ook de internationale paardenwereld te faciliteren. Utopia Equestrian Estate zou volgens de initiatiefneemster de plek worden waar professionele teams zich klaarstomen voor de Olympische Spelen of een wereldkampioenschap. Het centrum biedt een topsportomgeving waar ruiters en paarden van over de hele wereld elkaar ontmoeten en kiezen voor de beste trainingsfaciliteiten voor zichzelf en hun paarden. De planning is om in januari 2024 het ‘luxehotel’ te openen.

Afbeelding
Afbeelding