Afbeelding

Benefietconcert met blaasmuziek uit de regio in Beringe

zaterdag 9 december 2023 19:00

De Stichting Bevordering Blaasmuziek organiseert zaterdag 9 december in zaal de Wieksjlaag in Beringe een benefietconcert. Onder de noemer ‘Böhmisch treft Beringe’ zijn er optredens van de blaaskapellen Kapela POHODA uit Panningen en de Breethaler uit Maasbree.

Beide orkesten behagen de bezoekers onder meer met warme Böhmische Klanken opgefleurd met zang. De muziekkeuzes worden gemaakt uit het repertoire van de Original Egerländer Musikanten. Dat bevat klanken uit Böhmen, met uitstapjes naar Mähren en nummers uit het Burgenland, vertolkt door de Burgenland Musikanten. Ook zijn er moderne composities, onder meer uit het repertoire van de Die Fegerländer Muzikanten. Verder zijn er arrangementen te beluisteren van Walter Grechenig, Jörg Böllin, Holger Mück, Norbert Gälle, Peter Schad en andere hedendaagse componisten. De organisatie krijgt operationele ondersteuning van zangkoor BonApart en Fanfare Sint Jozef Beringe.

De opbrengst van dit concert gaat naar het Plattelandshoes in Panningen. Reserveren via blaasmuziek.peelenmaas@ziggo.nl of 06 22 555 708.

Locatie