‘Flexibele woningen realiseren’

7-9-2017 door: Redactie
Gemeente Peel en Maas moet meer woningen bouwen die na een aantal jaar op een andere manier gebruikt kunnen worden. Deze flexibele woningen waren één van de ideeën die naar voren kwamen bij de woonavond die CDA Peel en Maas organiseerde op maandag 4 september, zo laat de politieke partij weten.

“We hielden de avond om goed voorbereid te zijn als de Woonvisie Peel en Maas wordt vastgesteld later dit jaar”, vertelt Wim Hermans, fractievoorzitter van het CDA. “We zien een tegenstelling in de woningmarkt en daar wilden we de mening van burgers over hebben. Wij constateren namelijk dat de provincie minder woningen wil realiseren vanwege de vergrijzing en het gevaar van leegstand en aan de andere kant horen wij van mensen dat er bijvoorbeeld veel te weinig sociale huurwoningen en starterswoningen zijn. Daar ging het over op maandag.”

Eén van de ideeën was dus om nu woningen te bouwen die later heringericht kunnen worden tot iets anders. “Denk aan drie starterswoningen in één gebouw waarbij in de toekomst de wandjes weggehaald kunnen worden, zodat er een royale woning ontstaat”, legt Wim uit. Goed kijken naar ouderen was ook één van de opmerkingen, vertelt Wim. “Dat we goed naar de mogelijkheden kijken om echtparen of partners bij elkaar te houden als één van de twee naar een verpleeghuis moet. Niet dat ze na 40 jaar samenwonen gesplitst worden. En dat als er ouderenwoningen gebouwd worden, dat op plekken gebeurt dicht bij voorzieningen en dus niet in het buitengebied.”

Het CDA gaf aan de opmerkingen mee te nemen in de gesprekken met de gemeenteraad en het College van B&W.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie