Limburgse scholieren halen hoge cijfers

7-9-2017 door: Redactie
Middelbare scholieren in Limburg halen landelijk gezien de hoogste cijfers. De studenten in Peel en Maas staan op een elfde plek van de 22 gemeentes die onderzocht werden in Limburg. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Scholieren uit Peel en Maas hebben gemiddeld een 6,565 op de cijferlijst en een 6,526 als eindexamencijfer.
maskTop
Limburgse scholieren halen hoge cijfers
maskBottom

Scholieren uit Limburg halen gemiddeld een 6,592 op hun cijferlijst. Na Limburg volgt Utrecht met een gemiddelde van 6,583 en Zeeland met een gemiddelde van 6,581. De gemiddelde cijfers van scholieren uit Peel en Maas liggen daar net een paar honderdsten onder.

Landelijk gezien is Zuidhorn in Groningen de best presterende gemeente. Scholieren daar haalden een gemiddeld eindcijfer van 6,804. De tweede beste examencijfers worden gehaald door scholieren in het Zeeuwse Hulst, 6,773. De derde plek wordt bekleed door de gemeente Vianen in Utrecht met een 6,759.

Voor het onderzoek is in Peel en Maas gekeken naar de gemiddelde cijferlijsten van 2.331 scholieren over een periode van vijf jaar. Ook zijn de gemiddelde eindexamencijfers van hetzelfde aantal scholieren over een periode van drie jaar opgenomen in het onderzoek.

Het originele onderzoek is hier te vinden. 

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie