Oud-burgemeester van Helden Ben Schellekens overleden

Ben Schellekens, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Helden, is op 86-jarige leeftijd overleden. Schellekens diende als burgemeester van Helden van 1991 tot 2000, waarna hij vervroegd met pensioen ging vanwege een besluit van de gemeenteraad dat de burgemeester verbood buiten de gemeente te wonen.

Voorafgaand aan zijn tijd in Helden had Schellekens al een lange politieke carrière in zijn geboorteplaats Veldhoven, waar hij in 1966 de politieke partij GBV oprichtte. Hij was actief als raadslid en vakbondsman. Hoewel hij in 1973 de Veldhovense politiek verliet, bleef hij betrokken bij de gemeenschap, onder andere als carnavalsprins en grootvorst.


Schellekens stond ook bekend om zijn temperamentvolle karakter, vooral tijdens raadsvergaderingen. Dit was eveneens het geval in het plaatsje Zeeland, waar hij van 1980 tot 1991 burgemeester was. Zijn kenmerkende gedrag omvatte soms een krachtige klap op tafel, en hij was iemand die nooit terughoudend was in zijn uitspraken.

Na zijn periode als burgemeester in Helden keerde Schellekens terug naar Veldhoven, waar hij zich inzette als voorzitter van de Cliëntenraad en als bestuurslid van de KBO.