Cavaillé-Coll Mutin-orgel

Orgelconcert in kapel Lazaristen

Organist Theo Hes speelt vrijdagavond 3 mei een gevarieerd programma op het Cavaillé-Coll Mutin-orgel in de kapel van het Missiehuis der Lazaristen. Hij krijgt daarbij ondersteuning van sopraan Bernadette Wiggers en trompettist Jacq Sanders.

Theo Hes studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium. In 1997 werd hij organist van de Venlose Sint Martinuskerk. Als concertgever stelt hij zich vooral ten doel het orgel in contact te brengen met een breder publiek. Voorbeelden hiervan zijn het samenspel met koperblazers. Na zijn afstuderen heeft de piano een steeds grotere plaats bij hem ingenomen, onder meer voor begeleidingswerk bij solisten en ballet.

Jacq Sanders werd na zijn conservatoriumopleiding in Maastricht fulltime docent klein koper in Venlo en alle kerkdorpen in de gemeente Horst. In 1999 werd hij vaste trompettist bij Het Gelders Orkest. Sinds 2013 is Sanders werkzaam als hoofdvakdocent trompet aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Als solist treedt hij vaker op in combinatie met orgel en piano.

Mezzosopraan Bernadette Wiggers is vaste registrant van Theo Hes, maar in voorkomende gevallen zingt zij vaker de solopartij. Ze wordt ook bij andere muziekuitvoeringen gevraagd om de solopartij voor haar rekening te nemen.


Programma

Op het programma van het concert, dat om 20.00 uur begint, staan werken van Johann Sebastian Bach, Marcel Dupré, Rogier van Otterloo, Ennio Morricone, Oskar Lindberg en César Franck.