Nieuwe speeltuin Willumpark geopend

Schutterij Sint Willibrordus opende afgelopen woensdag de nieuwe speeltuin Willumpark. De vereniging wilde iets terugdoen voor de buurt, die had geholpen met de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in 2022. De speeltuin ligt bij het Kammertvèltje in Meijel.

Afbeelding
Schutterij Sint Willibrordus Meijel
Algemeen

Bij de buurtbewoners lag er al langer het plan om een speeltuin te realiseren. “In 2022 organiseerden we het OLS in Meijel”, vertelt voorzitter Twan de Bruin. “Daar kregen we hulp bij van de buurtverenigingen, het hele dorp was erbij betrokken. Wij als schutterij wilden graag iets terugdoen voor deze gemeenschap. Toevallig kwamen de bewoners met het idee voor de speeltuin en wij bij elkaar uit. Een standbeeld vonden we niet zo mooi, we wilden toch liever iets voor de jeugd doen. Die heeft namelijk de toekomst.”

De naam van de speeltuin verwijst naar mascotte Willum van het OLS in 2022, een peelzwijn. “Het eerste stuk, ‘Wil’, verwijst naar de naam van onze vereniging. ‘Um’ is de trofee die de winnaar van het OLS krijgt”, legt Twan uit. In ..