Vooral praktische problemen aangestipt

7-9-2017 door: Redactie
Bij een inloopavond van gemeente Peel en Maas over de geplande aanpassingen aan de Baarloseweg in Helden, werden vooral praktische punten aangedragen. Zo gaven bewoners bijvoorbeeld aan lantaarnpalen iets op te willen schuiven of een buis onder de weg door te willen leggen, zo laat een gemeentewoordvoerder weten. De aanpassingen aan de Baarloseweg beginnen half oktober en moeten voor 2018 afgerond zijn.

De gemeente zag een grote opkomst bij de avond over de aanpassingen die ergens volgend jaar van start moeten gaan. Enkele zaken die gaan veranderen, zijn een bredere weg met fietsstroken en op sommige plekken slimme verlichting. Vanwege de bredere weg waren sommige bewoners van de straat bang dat er misschien te hard gereden gaat worden. “We hebben de bewoners gevraagd daar op te gaan letten zodra het af is”, aldus de woordvoerder. “Mocht dat inderdaad geconstateerd worden, dan is een drempel plaatsen zeker een mogelijkheid.”

Verder kwamen er volgens de woordvoerder vooral praktische vragen zoals de lantaarnpalen iets op te schuiven. “Zodat het licht niet bij iemand naar binnen schijnt of dat iemand wel net met zijn vrachtwagen kan inparkeren. Ook wilde iemand een buis onder de weg door leggen, om zo zijn land aan de overkant te kunnen beregenen. Die dingen nemen we mee in de plannen.” De bewoners die vragen gesteld hebben bij de inloopavond krijgen binnenkort een schriftelijke reactie van de gemeente.

Gedurende de werkzaamheden komt er nog een informatieavond voor de omwonenden over het verlichtingsplan. Het College van B&W en de gemeenteraad gaven al goedkeuring aan de aanpassingen.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie