Poll week 08

22-2-2018 door: Redactie
Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 20 februari besloot de gemeenteraad na drie jaar te stoppen met het experiment de Sociale Raad. Dit is een niet-permanente raad die bestond uit ingelote burgers die de gemeente adviseerde over diverse thema’s. Uiteindelijk stemden twaalf raadsleden voor en dertien tegen het experiment, waarmee het ten einde kwam.

Het is jammer dat de Sociale Raad uiteindelijk stop is gezet. Het doel was burgers meer inspraak te geven, het blikveld van de raad te verruimen en thema’s te verdiepen. Daarom is het belangrijk dat er een nieuwe burgeradviesgroep komt. Dit kan in een andere vorm dan de Sociale Raad, maar het is en blijft belangrijk om burgers te betrekken bij gemeentebesluiten. Zo blijven ze betrokken en voelen ze zich gehoord.

Aan de andere kant is het een duidelijk signaal van de meerderheid van de gemeenteraad dat de Sociale Raad stop wordt gezet na drie jaar. Het kost de organisatie veel werk om mensen te motiveren te komen en natuurlijk kost die burgerraad ook geld. Daarnaast bleek uit de evaluatie van de Sociale Raad dat bijeenkomsten vaak te voorgekauwd zijn. Misschien is het beter om het hierbij te laten; mensen zijn gewoon niet zo betrokken.

Er moet een nieuwe burgeradviesgroep komen. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 36%
Oneens 64%

Reageer op dit artikel
1
Adelbert Bosker, Maasbree (22-2-2018 | 14:19)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Burger-input is essentieel! Daar hebben ze een manier op gevonden: Politieke-partijen. Eens in de 4 jaar kun je die kiezen. Als het goed is staan zij midden in de samenleving en houden oren en ogen open. Die kunt u benaderen met al uw wensen maar ook uw (positief) kritische geluiden. Maak daar gebruik van. Doe het! Om weer verschillende tussenlagen te creëren werkt niet. Prima dat er idealisten zijn, maar als je op een gegeven moment de mensen er met de haren bij moet slepen, en ziet dat dit niet werkt. Geef het dan toe, laat dat "speeltje" los en besteed die tienduizenden Euro's belastinggeld aan zinnige dingen, of geef het terug middels minder financiële lasten!
Nogmaals de politiek kan gebruik maken van de kwaliteiten die in Peel en Maas aanwezig zijn, maar u moet dit ook zelf activeren. Advies: Zoek de partijen op. Kom naar de raadsvergaderingen, volg en reageer actief op Social-media. Laat uw stem horen, ook 21 maart. En als die partij niet dat doet wat u voor ogen had, laat het dan weten en anders heeft u over 4 jaar weer een kans! Tot 21 maart!
Adelbert Bosker
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie