Politie onderzoekt branden Kessel

12-9-2017 door: Redactie
Politie Peel en Maas is bezig met een onderzoek naar de verschillende brandjes die eind augustus, begin september plaatsvonden in Kessel. Het gaat voornamelijk om kleine brandjes in bijvoorbeeld een coniferenhaag en een schuurtje. De politie vermoedt dat het om één of twee daders gaat die verantwoordelijk zijn geweest. De laatste melding was op maandag 4 september.
maskTop
Politie onderzoekt branden Kessel
maskBottom
Foto: Brandweer Kessel

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er wordt uitgegaan van dezelfde dader(s). “De ervaring leert ons dat het in zo’n gevallen vaak gaat om dezelfde persoon of personen”, aldus de woordvoerder. “Er zijn de laatste tijd geen meldingen meer geweest, maar we houden het nog steeds in de gaten. Het onderzoek van de wijkagente is nog altijd gaande.”

De branden werden ’s nachts aangestoken in heel Kessel. Zo werd op dinsdag 22 augustus rond 04.00 uur brand gesticht bij een coniferenhaag aan het Sint Annaplein en bij het schuurtje bij de Sint Anthoniusmolen aan de Roode Eggeweg. Op donderdag 24 augustus was er brand op de Markt rond 04.30 uur. Vijf dagen later, vrijdag 29 augustus, woedde er rond 02.45 uur een brandje op de Sint Corneliusstraat en de laatste bekende melding kwam binnen op maandag 4 september rond 05.15 uur. Er was toen sprake van brand op de Baarloseweg.

De politie sluit niet uit dat het einde van de reeks branden iets te maken heeft met het aflopen van de schoolvakanties. “We weten het niet, maar het kan zijn dat de dader of daders nu weer naar school moeten en ’s nachts op bed liggen in plaats van door Kessel lopen”, aldus de woordvoerder.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie