Weer kratjesdiefstal bij bedrijf

7-9-2017 door: Redactie
Voor de tweede keer in ongeveer een maand hebben dieven duizenden vouwkratjes gestolen bij een glastuinbouwbedrijf. In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 augustus was een bedrijf aan de Scheutenbergweg in Kessel het doelwit. Eind juli hadden de daders het gemunt op Wijnen Paprika’s in Egchel. De politie tast nog in het duister over wie er achter de diefstallen zit.

Bij het bedrijf in Kessel werden bijna vierduizend kratjes weggehaald. De politie vermoedt vanwege de hoeveelheid gestolen goederen dat er meerdere daders bij betrokken zijn en dat er gebruik is gemaakt van één of twee vrachtwagens. Bij de diefstal in Egchel was op camerabeelden te zien dat de daders een witte vrachtauto en bestelbus gebruikten. Of het dezelfde daders zijn, kan de politie niet zeggen.

Volgens de politie komt diefstal van vouwkratjes vaker voor. “Ze zijn gewild omdat je er statiegeld voor krijgt”, laat een woordvoerder weten. “Het was al een tijd geleden dat er in de omgeving Peel en Maas een dergelijke diefstal was geweest, maar nu alweer voor de tweede keer in korte tijd. In het verleden hebben we het vaker gezien. Het duikt wel eens op.”

De berichten die de politie op Facebook plaatsten, hebben nog niet geleid tot een aanhouding of aanwijzingen. Mensen die meer weten of informatie hebben, kunnen zich bij de politie melden via 0900 88 44 of anoniem via 0800 70 00.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie