Gelukkig nieuw schooljaar

7-9-2017 door: Jills
Met een duf hoofd en zenuwkriebels in de buik stapte ik rond 6.30 uur vanochtend de auto in. Tijd voor ontbijt was er niet meer. Gelukkig was ik eindelijk eens zo slim geweest om mijn kleren de avond tevoren klaar te leggen, dat scheelde zeker een kwartier deze zware maandagochtend. Die vijf lange weken school-vakantie, waar zijn die eigenlijk gebleven?

De eerste schooldag na een lange vakantie (ja, schandalig lang, ik weet het) is altijd weer even inkomen. Er hangt dan voor maximaal één week een aparte sfeer in het schoolgebouw: een mix van vakantieloomheid en gretigheid om weer te beginnen. Verlangend naar ritme en regelmaat. Zin om weer les te geven en voldoening te halen uit het onderwijs. Benieuwd naar de nieuwe studenten en klaar voor een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Vooral dat laatste.

Mijn leven verloopt gevoelsmatig van schooljaar tot schooljaar, niet in kalenderjaren. Oud en nieuw in januari is voor mij een leuk feest, maar het échte oud en nieuw vindt voor mij plaats in de zomermaanden. Oudjaar valt op de laatste schooldag en nieuwjaar op de eerste van het nieuwe schooljaar; de zomervakantie is een ellenlange ‘oud-en-nieuw-party’. Ik bedenk goede voornemens en ga vol vertrouwen de eerste lessen tegemoet, om vervolgens zeker de helft van mijn goede voornemens een aantal weken later weer te laten vallen.

Maar dit jaar wordt, zoals ieder jaar, écht anders. Ik ga mijn goede voornemens vasthouden, net als alle andere docenten. September betekent terug naar de rust, het ritme en de regelmaat, maar met hernieuwde energie en kansen te over. De vraag is enkel: welke kansen ga je grijpen? Ik ben benieuwd! Ik wens iedereen; student, docent, leerling en ouder, de beste wensen en een gelukkig nieuw schooljaar toe!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie