Nieuwe glasplaat vliegtuigmonument Grashoek

7-9-2017 door: Redactie
De glasplaat van het vliegtuigmonument in Grashoek, die twee maanden geleden werd vernield, is op woensdag 30 augustus vervangen. Het verhaal van het vandalisme werd uitgezonden bij Hart van Nederland op SBS6, waarna een glasbedrijf uit het Utrechtse Wijk bij Duurstede aanbood om het glaswerk te vervangen.
maskTop
Nieuwe glasplaat vliegtuigmonument Grashoek
maskBottom

Twee maanden geleden stelden leden van de Historische Werkgroep Grashoek vast dat het vliegtuigmonument voor de zoveelste keer vernield was. Zo werd in 2015 het informatiebord dat bij het monument staat, omver gereden en in juli vorig jaar werd de glasplaat van het monument gewrikt en op de grond gegooid. Volgens de leden werd dit keer de geharde glasplaat met een zwaar voorwerp in stukken geslagen.
De werkgroep besloot om de pers hierover in te lichten. Onder meer Hart van Nederland, een nieuwsprogramma op SBS6, gaf aandacht aan het vandalisme.

“Na deze uitzending werden we overstelpt met sympathiebetuigingen”, aldus de werkgroep. “Zeer veel mensen uitten hun afschuw over deze zinloze vernielingen. Eén van de reacties was afkomstig van het bedrijf van meneer en mevrouw Karsten uit Wijk bij Duurstede in Utrecht. Ze boden spontaan aan om de glazen beschermplaat van het monument te vervangen. Niemand hoeft dus voor de schade op te draaien.” Het duo kwam de glasplaat persoonlijk afgeven en plaatsen. Ook brachten ze een reserveruit mee, mocht er in de toekomst nog iets met het monument gebeuren. “Laten we hopen dat we die tweede ruit nooit hoeven te gebruiken”, aldus de werkgroep.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie