Geplukt - Miek Grommen

22-2-2018 door: Redactie
Miek Grommen is de enige dame bij beugelclub De Treffers in Maasbree die in de competitie beugelt. Deze geboren Heldense is de jongste van zes kinderen, is dit jaar 43 jaar getrouwd met haar man Wim, houdt van schilderen en moza´eken en is dol op haar kleinkinderen. Deze week wordt Miek Grommen (62) geplukt.
maskTop
Geplukt - Miek Grommen
maskBottom

Drie keer in de week is Miek op de beugelbaan te vinden van beugelclub De Treffers in Maasbree. Ze speelt als enige dame in de competitie en maakt deel uit van het vierde team. “In het weekend ben ik dus altijd met de mannen op stap”, vertelt Miek grinnikend. “Ik ben opgegroeid in het huis aan de Baarloseweg waar ik nu met mijn man Wim woon, al staat het nu te koop omdat het wat groot wordt. Vroeger lag hier een beugelbaan in de straat, waar ik één keer in de week naartoe ging. Zo heb ik het spel geleerd.” Sinds vijf jaar zijn Miek en Wim (65) lid in Maasbree. “Het is een tactisch en spannend spel waar je goed moet opletten. Na elke zet moet je alweer drie ballen vooruit denken.”

Miek is de jongste van zes kinderen. Ze heeft nog drie zussen en één broer; een andere broer is overleden. Vader was boer en mam was thuis voor de kinderen. Opa van vaders kant woonde ook bij het gezin. “Bij ons kon altijd iedereen binnenvallen, want mijn ouders waren heel gemakkelijk. In het weekend werkte ik bij café en danszaal Kubke in Helden om zelf iets bij te verdienen.” Haar man Wim leerde ze op haar zestiende kennen bij Kubke. “Een Beringenaar die heel nuchter was. Toen ik 19 was, in 1975, zijn we getrouwd voor de wet. Daarna ben ik bij mijn ouders blijven wonen tot we vier jaar later voor de kerk trouwden.” Ze kregen twee kinderen samen. Dochter Linda is 34 jaar en zoon Frank 32 jaar. “Ik was thuis voor de kinderen”, aldus Miek. “Wim had een goede en drukke baan, dus dat kon. Daarbij wilden we het zelf graag zo. Inmiddels zijn we ook nog drie keer opa en oma geworden. Onze kleinkinderen zijn nu 6, 4 en 1,5 jaar en ik vind het heerlijk als ze er zijn. Ze zijn mijn grote trots.”

Een echte ‘knommelaar’, noemt Miek zichzelf. “Ik ben het liefste met iets bezig. Is het niet de kleinkinderen als ze over de vloer komen, dan ben ik wel iets creatiefs aan het doen. Creatief bezig zijn heb ik altijd leuk gevonden.” Bij het raam in de woonkamer staat een grote schildersezel waar Miek menig uurtje te vinden is. “Een tijdje geleden heb ik schilderles gehad bij kunstenaar Mat van der Heijden in Panningen. Daarna heb ik het zelf verder opgepakt. Meestal teken ik eerst iets uit en begin ik daarna te schilderen.” Inmiddels hangen een paar werken in huis. Daarnaast is de Heldense ook een fervent mozaïeker. “Daar kun je lekker met je verstand op nul aan werken. Soms doe ik het alleen om even tot rust te komen, maar er schuiven ook weleens vriendinnen aan. Dan kletsen we meteen wat bij.” Ook van het mozaïeken is in en rond het huis het een en ander terug te vinden, zoals een salontafel en wat werken voor aan de muur. “Dames van mijn leeftijd sluiten zich meestal bij een leuke damesbond aan, maar daar heb ik de tijd nog niet voor gehad”, vertelt Miek grinnikend.

Samen met Wim gaat Miek ook graag naar buiten. “We wandelen twee keer in de week, we fietsen graag en werken in de tuin. Als straks alles weer gaat groeien en bloeien kan ik weer sap, siroop en jam gaan maken van de appels, peren, pruimen, abrikozen en bessen die in onze tuin groeien. Hoewel we graag op vakantie gaan en steden als Londen, Wenen, Parijs en Praag hebben bezocht samen, zijn we in de zomer het liefste gewoon thuis. Dan genieten we van de natuur, de bloemen en vogels om ons heen.”

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie