Voetballen met senioren in Beringe

11-4-2018 door: Redactie
Sporten is niet alleen bedoeld voor jonge mensen. Daarom was er op zondag 8 april, voorafgaand aan de derby tussen VV BEVO en VV Helden, een demonstratiewedstrijd Walking Football in Beringe. Mannen van rond de 60 en de 70 jaar uit Beringe en Helden trapten onder grote belangstelling om 13.30 uur af. De ‘veteranen’ van BEVO wonnen de wedstrijd op de hete middag met 7-5.
maskTop
Voetballen met senioren in Beringe
maskBottom

Initiatiefnemer Henk Truijen was tevreden over het verloop van het demonstratieduel. De 59-jarige Beringnaar kwam op het idee van het loopvoetbal tijdens een regiobijeenkomst in oktober in VVV-stadion De Koel. Daar woonde hij een demonstratietraining Walking Football bij en Henk was erg enthousiast. “Het is een manier voor 60-plussers om meer te bewegen en ook sociale contacten te behouden”, vertelt Henk. “Het is niet alleen bedoeld voor voetballers, maar voor alle mensen die willen bewegen. Ook is het fijn voor mensen die bij de club betrokken willen zijn, maar niet meer kunnen rennen.” De wedstrijd was meer dan geslaagd, zo vond Henk.

‘Intensiever dan je denkt’

Het initiatief Walking Football is opgezet door de KNVB, de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Nederland telt inmiddels ongeveer tweehonderd Walking Football-teams. In Peel en Maas was RKMSV uit Meijel een paar maanden geleden de eerste voetbalclub die met het ouderenvoetbal begon. Beringe en Helden volgen nu de Meijelse vereniging.

Lou Heijnen had namens Helden een team samengesteld. De 61-jarige Heldenaar wilde het initiatief steunen en vindt het belangrijk dat mensen op leeftijd bezig blijven. “Ik ben blij dat ik mee heb gedaan”, zegt Lou. “Ik had het makkelijker verwacht, maar er komt veel inspanning bij kijken en het is intensiever dan je in eerste instantie denkt.” Het is bedoeld als manier om te ontmoeten en om te sporten, vertellen de initiatiefnemers. “De doelgroep die sportief gezien snel buiten de boot valt, kan nu toch actief meedoen en sociaal actief zijn. We willen de mensen achter de geraniums vandaan halen”, aldus Lou.

(Foto: Peter van Berlo)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie