Poll week 36 2017

7-9-2017 door: Redactie
Er moeten meer sociale huurwoningen komen in Peel en Maas

CDA Peel en Maas hield maandag 4 september een avond over wonen om zo meer informatie te verkrijgen over hoe mensen in de gemeente de woningmarkt zien. Zelf zag de partij al een tegenstelling. Provincie Limburg wil graag dat er weinig wordt gebouwd, zodat de vergrijzing er straks niet voor zorgt dat er veel woningen leeg komen te staan. Aan de andere kant hoort de partij dat er te weinig sociale huurwoningen en starterswoningen zijn en dat de vraag daarnaar groot is. De gemeente moet zorgen dat de vraag minder wordt, want mensen hebben gewoon een woning nodig. Anders trekken starters en woonurgenten naar andere gemeentes en wordt de vergrijzing hier nog erger. Daarnaast moeten er meer ouderenwoningen komen die dicht bij voorzieningen liggen. Als je nu goed oplet en op de juiste plek die woningen neerzet, heb je daar straks profijt van.

Van de andere kant is het zo dat er nu al veel panden leeg staan. Kunnen die niet omgebouwd worden tot tijdelijke woningen? Het is slimmer om naar de lange termijn te kijken en niet allemaal gebouwen neer te zetten die in de toekomst allemaal weer voor problemen gaan zorgen.

Er moeten meer sociale huurwoningen komen in Peel en Maas.
Wat vindt u?

Uitslag
Eens 80%
Oneens 20%

Bespreking
Maar liefst 80 procent van de stemmers op de poll van twee weken geleden vindt dat er meer sociale huurwoningen in Peel en Maas moeten komen. CDA Peel en Maas hield onlangs een avond over dit onderwerp, om zo meer informatie te krijgen over hoe mensen tegen de woningmarkt in de gemeente Peel en Maas aan kijken. Provincie Limburg wil namelijk vanwege de vergrijzing niet dat er veel wordt gebouwd om leegstand in de toekomst te voorkomen. Aan de andere kant zou de vraag naar bijvoorbeeld sociale huurwoningen juist erg groot zijn. De stemmers zijn het hier mee eens. Er zijn blijkbaar nog genoeg mensen die een woning nodig hebben, dus waarom zou de gemeente niet gewoon zorgen voor meer onderkomens?

Toch vond een vijfde van de pollstemmers dat het niet verstandig is om in een tijd van vergrijzing meer panden te realiseren. Er staan er nu al verschillende leeg. Wellicht is het een beter idee om die om te bouwen tot tijdelijke woningen. Bij het voormalige vmbo-college in Panningen is dat bijvoorbeeld ook al het geval, dus waarom zou dat niet op meer plekken kunnen?

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie