KBO’s in gesprek met politieke partijen

7-9-2017 door: Redactie
De elf KBO-verenigingen in Peel en Maas houden voor de derde keer een bijeenkomst met de fractievoorzitters van alle politieke partijen in Peel en Maas. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 september en de aanwezigen gaan voornamelijk in op de problemen waar ouderen door bezuinigingen tegenaan lopen.

De KBO-verenigingen die in Peel en Maas actief zijn, tellen bij elkaar zo’n 4.400 leden. Volgens Cor Roelofs, voorzitter van KBO Peel en Maas, is dit zo’n tien procent van alle inwoners in de gemeente. “Als KBO zetten we ons niet alleen in voor onze leden, maar ook voor alle andere ouderen in Peel en Maas die niet lid zijn”, laat hij weten. “Doordat het kabinet verschillende bezuinigingen doorgevoerd heeft, lopen ouderen tegen verschillende problemen aan. Gezien de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, willen we het graag met de partijen hebben over wat er verbeterd kan worden.”

Het grootste knelpunt gaat over het feit dat ouderen die niet thuis kunnen blijven wonen, genoodzaakt zijn om te verhuizen naar een plek buiten Peel en Maas, aldus Cor. “In Peel en Maas hebben we weinig tot geen verzorgings-
en verpleeghuizen waar ouderen naartoe kunnen verhuizen. Ook worden er door woningbouwvereniging geen aangepaste huizen voor ouderen gebouwd. Ouderen zijn dan genoodzaakt om te verhuizen naar een aangepaste woning in Horst, Grubbenvorst of Beesel bijvoorbeeld. Het probleem dat zich daardoor voordoet, is eenzaamheid. Kinderen van ouderen komen nog wel eens langs, maar vrienden en familie zullen nog maar zelden een bezoek brengen. Bovendien kennen de senioren niemand in hun nieuwe woonplek.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie