Laura Dorssers Egchel

Naam: Laura Dorssers Leeftijd: 15 jaar School: Het Bouwens Woonplaats: Egchel

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik heb niet bepaald een land voor ogen, maar ik zou graag een beetje alle culturen ontdekken om alle verschillen tussen ons en andere bevolkingsgroepen te zien. Ik zou dan graag een rondreis maken. Luxe of duur hoeft het niet te zijn. Ik zou heel graag mijn moeder en mijn oma meenemen, ze hebben veel voor me gedaan en ze verdienen het.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag andere talen willen leren om met meerdere mensen te kunnen communiceren. Altijd positief blijven zou ik ook wel willen leren. In deze tijd denk je vaak negatief.

Wat deed je als kind het liefst?
Ik vond het geweldig om buiten af te spreken, trampoline te springen en speeltuinen te bezoeken. Zelfs toen er nog sneeuw lag. Ik vind het heel erg leuk om naar familie te gaan, zoals naar oma, of gezellig wat gaan eten.

Wat kan jou heel erg irriteren?
Als ik net wakker ben en mensen dan heel enthousiast of druk komen doen en veel vragen stellen. Of als mensen mij niet snappen of alleen aan zichzelf denken en niet anderen. Daar raak ik wel geïrriteerd van.

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?
Ik zou wat sparen, maar ook wat leuks doen met het gezin zodat we allemaal er even uit zijn. Of even relaxen en op vakantie gaan naar een lekker warm land. Zo kunnen we weer wat anders zien. Een andere optie is misschien voor later: een nieuwe auto kopen.

Wat is jouw favoriete restaurant?
Persoonlijk heb ik die niet, ik vind het eten in het algemeen overal wel lekker en variërend.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt is van onze nieuwe puppy. Het is een kruising tussen een Amerikaanse bulldog en een rottweiler. Ze moet nog veel leren, het is nu nog een klein duiveltje, maar ze doet het hartstikke goed en doet ook haar best. Ze maakt veel vriendjes thuis, met onze andere hond. Het is even wennen, maar dat komt allemaal vanzelf wel. Het is even anders voor ze beiden.

Hoe heb je beste vriendin/vriend ontmoet?
Ik heb mijn beste vriendin via de vriendengroep leren kennen, en ook eentje via school. Mijn vriendengroep ken ik van school en via via.

Wat zou je doen als je nooit meer hoeft te slapen?
Mijn huiswerk maken, film kijken of een leuke serie. Of wat met vrienden gaan doen of met familie en met mijn honden spelen.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik werk in de Hema en daar doe ik vooral kassawerk. Elke zaterdag werk ik en soms ook vrijdagavond. Ik heb leuke collega’s, maar ik zou het persoonlijk niet voor altijd willen doen. Het liefst ga ik een andere kant op.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefst ga ik met vrienden naar feestjes, bijvoorbeeld naar het Maf of bij iemand thuis. Ook ga ik graag met oma weg, soms blijf ik ook thuis.

Wat is jouw favoriete dag?
Mijn favoriete dag is zondag. Het is een dag voor mij waar ik niks hoef te doen en gewoon de dag voor mezelf heb. En je kan natuurlijk goed uitslapen.

Wat is jouw favoriete stuk decoratie in je kamer/huis?
Dat is mijn bed. Ik houd ook zeker van mijn slaap.

Wat was de laatste serie of film die jij erg leuk vond?
De films van Dwayne Johnson oftewel ‘The Rock’ vind ik erg leuk. Vooral ook die met acteur Kevin Hart. Ik vind dat ze leuk met elkaar omgaan. De serie House of Dragon vind ik superleuk om naar te kijken.

Wat is je favoriete herinnering aan dit jaar?
Ik heb meerdere herinneringen met vrienden, met familie en met mijn honden. Het mooiste vind ik toch als ik familie weer zie die ik lang niet gezien heb.

Tekst: Mirthe Beeks