Werkgroep de Kemp ziet kansen voor natuurpark in Egchel

Een werkgroep in Egchel is achter de schermen druk bezig met het uitwerken van een plan om een natuurpark te realiseren in Egchel. Het plan, dat nog in de beginfase zit, omvat een gebied voor jong en oud waar de natuur de hoofdrol krijgt.

In dit gebied, dat het liefst midden in het dorp komt te liggen, kunnen mensen van alle leeftijden genieten, bewegen, ontdekken, spelen en elkaar ontmoeten in het groen. Deze ruimte biedt ook mogelijkheden voor de basisschool, verenigingen en organisaties in het dorp. "Nel Manders had een droom om weer meer natuur in Egchel te realiseren, net zoals het vroeger in haar jeugd was. Kinderen konden spelen in het groen en de kikkers horen kwaken in de diverse kikkerpoelen. Terug naar de basis, van biodiversiteit, natuurlijk groen en samen genieten in de Egchelse natuur. Wij als werkgroep zien mogelijkheden, maar we willen graag samenwerken met het hele dorp. We hebben een natuurpark voor ogen voor- en door Egchel", legt Moniek Gommans uit.

Het idee is tijdens Egchel ontmoet Egchel op zondag 22 mei aan de dorpsbewoners voorgelegd. Daar werd positief op gereageerd. Zondag zijn diverse nieuwe idee├źn ontstaan. Er hebben onlangs ook gesprekken plaatsgevonden met belanghebbenden en de gemeente. Moniek: "Gelukkig wordt het idee heel positief ontvangen en wordt er constructief meegedacht om het te kunnen realiseren. De werkgroep gaat enthousiast verder met het uitzoeken en uitwerken van dit mooie idee voor Egchel."

Tekst: Jeanine Hendriks