Noor Gommans Egchel

Noor Gommans is 12 jaar, komt uit Egchel en gaat naar het Agora Buurtcollege Maas & Peel. Ze vertelt over haar favoriete plekje in huis, lievelingsfeestdag en het eerste wat ze gaat ondernemen als alle coronamaatregelen zijn verdwenen.

Als je naar een ander tijdperk zou kunnen reizen, waar zou je dan heen gaan en waarom?
Ik zou graag de toekomst willen zien, omdat dat me interessanter lijkt dan het verleden. Ik zou graag willen weten hoe ik er later uitzie.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Een spelletje doen met mijn familie. Het gezellig is om met zijn allen aan tafel te zitten en te spellen. Meestal wint mijn vader. Dan kunnen we ons weer met zijn allen beklagen over het feit dat hij gewonnen heeft.

Wat is je favoriete plekje thuis?
Ik denk mijn slaapkamer, omdat ik er gewoon rustig mijn ding kan doen zonder drukte om me heen. Ik kan er ongestoord lezen en op mijn balkon kan ik goed nadenken.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou nog graag een keer naar Griekenland willen om de stad Athene te zien. Ook zou ik graag een keer naar New York willen.

Wat is jouw droomberoep?
Ik wil heel erg graag actrice worden, want acteren is echt een superleuke hobby van mij. Ik zit daarom ook op de musicalschool 'Me On Stage'.

Als je nog maar één serie zou mogen kijken, welke zou je kiezen?
Ik kijk niet echt series, ik kijk meer films. Maar als ik echt moet kiezen dan denk ik dat ik de Thundermans kies, omdat ik ze hilarisch vind.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
De Percy Jackson series. Ik vind het hele leuke en interessante boeken om te lezen. Deze boeken zijn zeker een aanrader.

Wat is het leukste waar je ooit aan hebt meegedaan?
Ik heb de hoofdrol gespeeld in een voorstelling van de Me On Stage musicalschool. Ik vond dit echt superleuk om te doen.

Wat is volgens jouw de leukste feestdag in het jaar?
Ik vind Kerstmis een hele leuke feestdag omdat je dan met je hele familie samen bent. Ook vind ik Pasen erg leuk. Het is heel leuk en grappig om samen met mijn zusjes eieren te beschilderen en te zoeken.

Met welke bekendheid zou jij je leven willen ruilen?
Ik zou graag eens in de schoenen van Emma Watson willen staan, omdat ze echt een supergoede actrice is naar mijn mening.

Bij welk gebouw zou je wel eens binnen willen kijken?
Bij de Eiffeltoren, omdat ik het er heel erg mooi uit vind zien, maar ik ben er nog nooit echt geweest. Parijs lijkt mij ook een heel mooie stad.

Hoe heb je Nieuwjaar gevierd?
Ik heb samen met een paar vrienden van mij Nieuwjaar gevierd. We hebben samen bij het vuur gezeten en dat was supergezellig.

Welk stukje decoratie in je kamer vind je het leukst en waarom?
Ik heb eigenlijk nog niet echt veel dingen in mijn kamer, omdat ik 1 januari ben verhuisd. Maar mijn bureau wordt wel erg mooi.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?

Ik heb haar ontmoet via mijn moeder. Haar moeder en mijn moeder zijn vrienden en daarom kennen we elkaar al vanaf ons eerste jaar. Ik hoop dat we samen nog heel veel jaren vrienden blijven.

Wat is het eerste wat je gaat doen als de lockdown op wordt geheven?
Ik ga samen met een paar vrienden van mij naar Toverland. Dat hadden we al een tijdje gepland staan maar het werd steeds uitgesteld door de lockdown.

Tekst: Maud van den Bekerom