't Thoeshoes haalt ruim 18.000 euro op

De initiatiefnemers van 't Thoeshoes in Maasbree hebben tot nu toe 18.310 euro opgehaald voor de realisatie van de dagopvang voor mensen met dementie. Dat geld is binnengekomen via een crowdfundingsactie bij de inwoners en bedrijven in Maasbree. Ook hebben de initiatiefnemers gesprekken gehad met diverse instanties.

Dagopvang 't Thoeshoes moet een locatie worden voor mensen uit Maasbree met dementie, al dan niet met een indicatie, en hun mantelzorgers. Het initiatief moet in de voormalige pastorie van Maasbree aan de Dorpstraat gevestigd gaan worden. "Er komt een grote serre die grenst aan de tuin en een lift, centraal in het pand. Daardoor is de bovenverdieping in de toekomst ook voor nachtopvang geschikt", liet de stuurgroep eerder weten.

Het initiatief heeft de laatste tijd gesprekken gevoerd met gemeente Peel en Maas, provincie Limburg, Dorpsontmoeting Hoës van Bree, het kerkbestuur, De Zorggroep en het Zorgkantoor. "We hebben op het provinciehuis onze plannen nader toegelicht ten overstaan van de gedeputeerde en betrokken ambtenaren. De verantwoordelijke deputé was zeer enthousiast", laat de stuurgroep weten. Volgens de initiatiefnemers hebben de instanties allemaal advisering en financiële steun toegezegd.

Sponsorbrieven
Een voorwaarde was wel dat 't Thoeshoes ook een eigen financiële basis zou hebben. Om dat te realiseren, werden bij alle inwoners van Maasbree en bij veel bedrijven in en rondom het dorp sponsorbrieven bezorgd. Ook was het mogelijk om via een crowdfundingsactie het initiatief te ondersteunen. Die acties hebben 't Thoeshoes 18.310 euro opgeleverd. "We zijn iedereen heel erg dankbaar dat er zoveel gehoor is gegeven aan ons verzoek", aldus de intitiatiefnemers.

Door het coronavirus kon de initiatiefgroep de actie niet volledig afronden, zo laat ze weten. De groep heeft nog andere ideeën om meer financiële steun te genereren. Kijk op de Facebookpagina van 't Thoeshoes voor meer informatie.