15 vragen aan Karlijn Fransen

Deze week in de 15 vragen: de 11-jarige Karlijn Fransen van basisschool Den Doelhof uit Meijel.

Wat is je favoriete grap?
Ik heb niet echt een favoriete grap. Wat ik wel leuk vind, is naar grappige dierenfilmpjes kijken op YouTube of op tv bij Funniest Home Videos. Dan lig ik vaak al snel in een deuk van het lachen.

Welke sport vind je leuk om te doen?
Ik vind dansen een leuke sport om te doen en dat doe ik nu al twee jaar. Ik dans bij dansgroep Go For It! van MD Meijel met bijna al mijn vriendinnen. Dat vind ik heel gezellig. De optredens vind ik het allerleukste, want dan kun je laten zien wat je kunt.

Heb je ooit gespiekt?
Ja, bij rekenen heb ik wel eens gespiekt. Pas later realiseerde ik me dat het niet zo slim was om te doen. Maar ik denk dat iedereen wel eens gespiekt heeft.

Waar word jij enthousiast van?
Dansen en afspreken met vrienden en vriendinnen, daar word ik heel enthousiast van. Lekker met je vriendinnen bakken of naar een pretpark, of gewoon thuis chillen en gamen.

Wie is je favoriete docent?
Juf Ymke Heggers en juf Frouke Bouten vind ik beide leuke juffen, omdat ze altijd heel aardig zijn en fijn les geven. Ze doen spelletjes tussendoor en ze zorgen er ook voor dat de lessen leuker worden door ze op een andere manier te geven.

Kijk je liever Netflix of YouTube?
Dat vind ik een moeilijke vraag, maar als ik echt moet kiezen: YouTube. Omdat je dan veel keus hebt en je kunt meerdere filmpjes kijken. Bij Netflix heb je gelijk een hele serie of film. Ik kijk graag naar filmpjes van Onnedi en StukTV.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Mij lijkt vliegen een leuke superkracht, omdat je dan overal naar toe kan vliegen. En dan hoef je niet lang in de auto te zitten want dan kun je er gewoon naar toe vliegen. Heel handig.

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?
Lekker een week niks doen en op de bank YouTube kijken, tekenen, knutselen en heel veel TikToks maken.

Welke film moet iedereen volgens jou gezien hebben?
Descendants van Disney, en dan alle drie de delen. Dat vind ik echt hele leuke films. Heb deze films al tien keer gekeken omdat ik ze zo leuk vind.

Wanneer heb jij voor het laatst de slappe lach gekregen?
Een paar weken geleden om niks. Ik kreeg gewoon in één keer de slappe lach in de klas. Ik weet nog steeds niet waarom, maar ik kreeg het gewoon.

Nooit meer pizza of nooit meer frietjes?
Moeilijke keuze. Dan kies ik voor nooit meer pizza, omdat ik friet toch iets lekkerder vind en ik niet alle pizza’s lekker vind. Ik lust alleen maar pizza met salami. Als ik moet kiezen wat ik het allerlekkerste vind, dan is het boerenkool met gehaktballen en een kuiltje jus.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Gamen, tv-kijken, heel veel chips eten en cola drinken. Of een leuk gezelschapsspel doen. Dat vind ik ook leuk. Laatst hadden we de tijd niet in de gaten gehouden en toen was het ineens 01.00 uur. Soms moet ik op tijd naar bed en dan doe ik niet zo veel. Gelukkig komt dat niet zo vaak voor en mag ik gewoon lekker laat opblijven.

Wat staat op je bucketlist?
Ik heb niet echt een bucketlist, maar het lijkt mij leuk om een keer parachute te springen. Uit een vliegtuig springen lijkt mij echt cool. Misschien dat als ik op het punt ben dat ik moet springen, ik er ineens anders over denk.

Wat is jouw droomberoep?
Ik wil heel graag dierenarts worden, omdat ik dieren leuk vind en ik ze graag wil helpen. Ik kijk ook vaak naar The Incredible Dr. Pol op National Geographic. Dat gaat over een Nederlandse dierenarts die naar Amerika is geëmigreerd. Dat vind ik heel interessant om te zien.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Naar het plafond staren, want ik weet niet wat ik dan moet doen. Ik hoop dat ik een keer in slaap val, maar meestal val ik al snel in slaap en dan hoef ik niet naar het plafond te staren.

Tekst: Lotte Thijssen