Vernielingen rondom basisschool Panningen

Basisschool De Wissel in Panningen is vorige week het doelwit geworden van vandalen. Een raam van het pand aan de Schoutenring werd vernield. In de omgeving van de school werden ook nog autobanden lek gestoken en zijspiegels vernield. De politie voert extra controles uit in de wijk om de daders te achterhalen.

De Wissel zette op vrijdag 21 maart een foto van het vernielde raam op Facebook, waarna buurtbewoners aangaven dat er vaker vernielingen plaatsvinden in de wijk. Verschillende reacties gingen over autobanden die lek gestoken waren op dezelfde avond als de vernielingen aan de school en in de weken daarvoor. Ook werd er gesproken over geluidsoverlast, vuurwerkbommen, vernielde zijspiegels en een kapot geslagen achterruit van een auto.

Navraag bij de politie leert dat er verschillende meldingen en aangiftes, ook in de weken voor de vernielingen aan de school, zijn binnengekomen over het vandalisme in de wijk. "Het speelt al langer", laat een woordvoerder van de politie weten. "We gaan extra toezicht houden in de buurt." Dat komt neer op politieauto's die vaker door de wijk rijden en het aanspreken van mensen die zich verdacht gedragen in de avonduren. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Basisschool De Wissel vraagt mensen die misschien meer weten zich te melden bij de school of bij de politie. / Beeld: Facebook Basisschool De Wissel