Baarlose Slagerij Gielen failliet

Het in Baarlo gevestigde familiebedrijf Slagerij Gielen is dinsdag 9 oktober door Rechtbank Limburg failliet verklaard. Er wordt gewerkt aan een doorstart, laat de curator weten. De winkel is voorlopig dicht en de werkzaamheden in de Venlose versmarkt zijn overgenomen.

Eigenaar John Gielen vroeg onlangs zelf het faillissement aan, laat curator Jeroen Bakkers weten. De financiƫle problemen zouden zijn ontstaan door te weinig omzet in de vershal in Venlo. "Vermoedelijk had het bedrijf te weinig spek op de ribben om die verliezen op te kunnen vangen", aldus Bakkers.

Toch zou het met de omzet bij de hele versmarkt Beej Benders steeds beter gaan sinds de opening twee jaar geleden, laat de curator weten. "Mogelijk heeft Gielen niet voldoende tijd gehad of ingecalculeerd om de kosten terug te verdienen. Door achterblijvende inkomsten zou hij uiteindelijk in deze lastige positie terecht zijn gekomen."

Door de verliezen werd de vestiging in Baarlo ook getroffen. Hoe hoog de schulden zijn, is nog niet bekend. De slagerij in Baarlo is voorlopig dicht. De werkzaamheden van Gielen in de vershal zijn al op maandag 1 oktober overgenomen.

Een deel van het personeel van Gielen zoekt momenteel een baan of heeft al een nieuwe baan gevonden, laat de curator weten. "En een aantal mensen heeft het voornemen om in Venlo te blijven werken." Momenteel wordt er gewerkt aan een doorstart van de zaak aan de Veldstraat in Baarlo. "We hebben goede hoop dat dat gaat lukken, zodat ook het personeel daar kan blijven", aldus Bakkers. "Er heeft zich een partij gemeld, die verwant is aan de familie Gielen, die de zaak graag voort wil zetten."

Wie aan die doorstart werkt, wilde de curator niet zeggen. Frank Gielen, de broer van eigenaar John Gielen, laat desgevraagd aan HALLO weten niet die partij te zijn. Hij heeft ook een slagersbedrijf in Baarlo, echter op een andere locatie en onder een andere naam.

Slagerij Gielen bestaat al sinds 1895 en heeft altijd aan de Veldstraat in Baarlo gelegen. John Gielen is de vijfde generatie die het bedrijf onder zijn hoede heeft. Sinds 2016 werkt de slagerij samen met versmarkt Beej Benders in Venlo, waar vleeswaren en specialiteiten van het Baarlose bedrijf verkocht worden. Beej Benders zoekt volgens de curator naar een nieuwe slagerijpartner.