Gemeente stopt met Leisure Port

Gemeente Peel en Maas is samen met zeven andere Noord-Limburgse gemeenten op donderdag 4 oktober gestopt met de samenwerking met de toeristische organisatie Leisure Port. De gemeenten zijn ontevreden over de resultaten die Leisure Port geboekt heeft en gaan op zoek naar een nieuwe manier van promotie van de regio.

Stichting Leisure Port is een samenwerking tussen de regio­gemeenten en het toeristisch-­recreatieve bedrijfsleven in Noord-Limburg. Sinds 2016 voerden de gemeenten en Leisure Port gesprekken over de effectiviteit en het functioneren van Leisure Port. Na analyse van de huidige situatie en het in kaart brengen van meerdere scenario’s voor de toekomst, concluderen de gemeenten dat zij te weinig vertrouwen hebben in voortzetting van de samenwerking met Leisure Port om de doelstellingen te kunnen bereiken. Daarop hebben de gemeenten het besluit genomen de samenwerking met Leisure Port te beëindigen, zo blijkt uit een communiqué van gemeente Gennep. Naast Peel en Maas en Gennep gaat het verder over de gemeenten Horst aan de Maas, Venray, Bergen, Leudal, Mook en Middelaar en Venlo.

“De regiogemeenten zien unaniem de meerwaarde van de toeristische platforms waarin de toeristisch-­recreatieve ondernemers verenigd zijn”, aldus gemeente Gennep. “Die willen zij dan ook in stand houden. Daarom zijn de gemeenten met spoed op zoek naar een kwartiermaker die in opdracht van de gemeenten gezamenlijk met de toeristische platforms, overige ondernemers en de gemeenten een regiopromotie ‘nieuwe stijl’ ontwikkelt, in lijn met de nieuwe ­promotiestructuur van de provincie.”