'Stoeprand in Meijel te hoog'

VVD Peel en Maas maakt zich grote zorgen over de stoep op de Dorpsstraat in Meijel en heeft daarom schriftelijk vragen gesteld aan het College van B&W van Peel en Maas. De stoeprand zou te hoog zijn, waardoor meerdere mensen er volgens de partij over zijn gevallen met letsel tot gevolg. De stoeprand moet daarom worden aangepakt, aldus de VVD.

In juni stelde VVD-raadslid Teun Heldens al vragen over de toegankelijkheid van de Dorpsstraat in Meijel. De straat zou voor mindervaliden en visueel beperkten slecht toegankelijk zijn vanwege de vele fietsen, promotiematerialen en rekken met koopwaar op de stoep. Het college gaf toen aan dat ze met het dorpsoverleg in gesprek wil gaan om eventuele problemen of mogelijke verbeteringen te bespreken.

Sinds juni kreeg Heldens naar eigen zeggen veel reacties over de Dorpsstraat, waaronder een ander punt dat aandacht zou moeten krijgen: de stoeprand. Daar zouden diverse mensen sinds de herinrichting van de Meijelse kern in 2016 over zijn gevallen. "Sinds juni hebben zich maar liefst tien mensen bij ons gemeld met de mededeling dat ze met de fiets gevallen zijn over de stoeprand in de Dorpsstraat, met in enkele gevallen zelfs letselschade tot gevolg zoals een gebroken sleutelbeen, gebroken arm, gebroken elleboog en zelfs een hersenschudding", aldus Heldens in zijn brief aan het college.

De stoeprand op de Dorpsstraat zou volgens Heldens hoger zijn dan hij op het oog lijkt. Daardoor zouden mensen die de stoep op willen fietsen, met het wiel in de goot blijven steken en omvallen. Het raadslid wil daarom dat het college actie gaat ondernemen om dit probleem op te lossen. "Naar onze mening zijn er geen ingrijpende, maar wel doeltreffende oplossingen nodig. Bijvoorbeeld het verlagen van de stoeprand zodat deze meer gelijk ligt met de weg." Het college neemt de vragen in behandeling.