Geen reden voor aanpassing wegen rond BreeBronne

Het College van B&W van gemeente Peel en Maas heeft geen plannen om de infrastructuur bij recreatiepark BreeBronne in Maasbree aan te passen. Het is nog te vroeg om aan te nemen dat de verkeersdrukte toe gaat nemen, nu het park na acht jaar weer open gaat. Die informatie blijkt uit antwoorden van de gemeente aan PvdA/GroenLinks die hier onlangs vragen over stelde.

Volgens de gemeenteraadspartij zou de ‘nieuwe bestemming’ van het recreatiegedeelte van BreeBronne zorgen voor meer dagelijks verkeer door het gebied. De omgeving zou hier nu niet op bedacht zijn en dus wilde PvdA/GroenLinks van de gemeente weten wat hiermee gedaan wordt, wie de kosten hiervoor zou gaan dragen en of dit met omwonenden overlegd werd.

Het college benadrukte in haar beantwoording nogmaals dat er helemaal geen sprake is van een nieuwe bestemming. Een eventuele aanpassing van de infrastructuur bij het Maasbreese recreatiepark staat dan ook niet op de agenda. “Er is nu nog geen aanleiding om te aan te nemen dat er een toename is van verkeersstromen”, aldus het college.

PvdA/GroenLinks stelde de vragen eerder, omdat voor haar nog niet duidelijk was wat de verkoop van recreatiepark BreeBronne aan Hermans Groep betekende voor het deel waar arbeidsmigranten worden gehuisvest. Ook kon de partij de verkoop van het recreatiegedeelte van BreeBronne niet rijmen met afspraken die zo’n vijf jaar geleden zijn gemaakt tussen BreeBronne en de gemeente.

Wethouder Paul Sanders van gemeente Peel en Maas had eerder al laten weten dat het deel waar arbeidsmigranten worden gehuisvest en het recreatiepark onder twee aparte bv’s vallen: Work and Stay en Recreatiepark BreeBronne bv. Die zijn enkel gezien hun functie aan elkaar gekoppeld. De eigenaren van huisvester Work and Stay bleven na de verkoop dan ook mede-eigenaar van het recreatiepark. Ook blijft het zo dat de inkomsten van de huisvester worden gebruikt voor het recreatiepark. Op papier verandert er voor de bestemmingsplannen van beide gronden dus niets, aldus de wethouder.

Het recreatiepark in Maasbree opent vrijdag 19 april haar deuren. Het park, horecagelegenheid, parkeerplaats, subtropisch zwembad, binnenspeeltuin en strandbad hebben de afgelopen weken een opknapbeurt gehad.