15 vragen aan - Max Lenders

7-9-2017 door: Janique Peeters
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Max Lenders uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Max Lenders
maskBottom

Naam Max Lenders
Leeftijd 12 jaar
Woonplaats Helden
School Het Bouwens

Wat zou je ooit nog willen doen in je leven?
Mij lijkt het leuk om samen met mijn opa de wereld over te reizen. Dan gaan we bijvoorbeeld naar Amerika, Azië en andere mooie plekken. Ik heb een goede band met mijn opa. We doen vaak leuke dingen en hij komt altijd naar mijn voetbalwedstrijden kijken.

Wat zou je nooit weggooien?
Ik zou mijn voetbal en nog belangrijker foto’s nooit weggooien. Foto’s zijn belangrijk, want het zijn herinneringen met familie. Ik zou mijn voetbal nooit weggooien, omdat ik heel graag voetbal speel. Ik vind het zonde om een bal waar ik veel mee gespeeld heb, weg te gooien.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
De wedstrijd PSV–Atletico Madrid. Daar ben ik heen geweest met mijn vader, een vriend van mij en zijn vader. Daar heb ik erg van genoten, de sfeer was daar echt fantastisch. Het was een superleuke ervaring.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Dat zou in Afrika zijn. Het lijkt me interessant om te zien hoe de mensen in die cultuur leven. De mensen daar hebben vaak niet zo veel geld, dus dat lijkt mij wel leuk om eens mee te maken. Ik zou er niet voor mijn hele leven willen leven, maar een week lijkt mij wel leuk.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak op school is gym. Ik vind het leuk om te sporten, dus daar past gym goed bij. Het stomste vak vind ik Grieks, maar dat heb ik volgend jaar niet meer. De lettertjes lijken allemaal erg op elkaar en ik was er niet zo goed in.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Ik maak niet zo vaak foto’s. Mijn laatste foto heb ik gemaakt toen we op vakantie waren in Italië. Dit was twee weken geleden. De foto heb ik gemaakt toen we in Venetië waren. Op vakantie maak ik wel vaker foto’s.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is sowieso voetbal. Toen ik vijf of zes jaar was, ben ik begonnen met voetballen. Ik speel bij SV Panningen, daar train ik doordeweek. In de vakantie of in het weekend speel ik vaak met mijn vrienden. Ik denk dat ik zeker vier keer in de week voetbal.

Wat is je favoriete sociale medium?
Dat is Instagram, want daar ben ik vaak op de vinden. Je kunt er grappige filmpjes of voetbalfilmpjes kijken die niet zo lang duren. Ook kun je er zelf foto’s van vakantie of met vrienden op plaatsen. Zelf plaats ik er af en toe ook een foto op.

Wat zou je nooit meer overdoen?
Als ik klaar ben met school, dan denk ik dat ik deze liever niet meer zou overdoen. Ik ga naar de tweede klas van de middelbare school. Het is niet supersaai, maar ik ga liever andere dingen doen.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Toen ik afgelopen jaar gescout was door de KNVB en ik selectie mocht doen, was ik heel zenuwachtig. Ik nam deel aan een training met allemaal anderen uit Noord-Limburg. Een aantal mocht er door naar de volgende ronde, maar daar zat ik net niet bij. Dat vind ik best jammer.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik zou dan profvoetballer willen zijn. Er zijn veel voetballers die ik goed vind. Als profvoetballer mag je iedere dag doen wat je het liefste doet. De stadions zitten vol tijdens de wedstrijden en dat lijkt mij super leuk.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Met een dj of een beroemd iemand die de hele wereld over reist. Steeds opnieuw het vliegtuig instappen om een show te geven, lijkt mij een mooie ervaring. Ik luister zelf regelmatig muziek, bijvoorbeeld naar muziek van Nederlandse rappers.

Wat ligt er onder jouw bed?
Er ligt eigenlijk helemaal niets onder mijn bed. Er kunnen af en toe wel sokken liggen die in de was moeten.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Ik zou een dier willen zijn dat erg sterk is, bijvoorbeeld een olifant of een leeuw. Een dier zijn dat nergens bang voor hoeft te zijn en niet naar school hoeft zou ideaal zijn.

Dag of nacht?
Ik kies toch wel voor de dag. Het is buiten licht en je kunt dan voetballen. ’s Nachts zijn er ook wel leuke dingen te doen, maar overdag ben ik toch wat fitter.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie